zondag 6 november 2011

Osaka - de heenvlucht

M´n allereerste vlucht op de 777, een 6-daagse Osaka, bewust door mij aangevraagd. Ik wilde hier graag nog eens naartoe, en dan liefst met wat tijd in Osaka. Ook leek het me een goede vlucht om de 777 op te leren kennen. Japanners zijn in mijn ogen geweldige passagiers en de vlucht is lang genoeg om m´n familiarisatieformulier af te werken (dat is verplicht de allereerste keer op een nieuw toestel).

Ik had ook nog eens de mazzel dat we heel veel open stoelen hadden, dus het was ontzettend rustig de hele vlucht. Ik stond op de 777-300 in de achterste galley ingedeeld, een heerlijk plekje vond ik zelf. Het scheelt toch dat je qua service helemaal los bent, het enige nieuwe is waar alles ligt, maar dat had ik redelijk snel door.

Wat een heerlijk toestel! Overal is net even meer over nagedacht dan op de 11. Veel opbergruimte voor onze spullen, de afstandsbediening zit naast het schermpje in de hoofdleuning (en de callbutton dus ook, geniaal!), je kan passagiersbelletjes en de verlichting regelen (op meerdere manieren), vanalles. En de OCR (Overhead Crew Rest)... die is super! Een fatsoenlijk bed mét privacy, dat laatste heb je op de 747 niet echt.

Okee, nu is mijn beeld misschien wat vertekend. We hadden nu veel kleine Japanners aan boord, en zaten lang niet vol. Ik kan me best voorstellen dat op een lange, volle vlucht met meer lange Westerlingen het een heel andere vlucht wordt. Sao Paolo is zo´n drukke vlucht volgens collega´s...

Ben wel benieuwd naar de 777-200, die is een stuk kleiner dan de -300. Kom ´m vast nog wel tegen ;-)

1 opmerking:

 1. Mooi toestel dus, soms geniaal ??
  Ben benieuwd naar Osaka.
  Was nog een hit in lente 70, door de SHOES.
  Deze groep nog live zien optreden in Loosdrecht.
  groet, R u u (:-D)

  BeantwoordenVerwijderen