donderdag 10 mei 2012

IDM Oschersleben

Vorig jaar had ik bij de Ladies Trophy 2 VIP kaarten voor een IDM weekend gewonnen. In overleg met BMW is dat het afgelopen weekend geworden, in Oschersleben.

De avond ervoor zijn we naar ons hotel gereden, zodat we op tijd bij het circuit zouden zijn. Daar lagen al 2 entree kaarten voor ons klaar :-) We maakten kennis bij de stand van BMW. We kregen een VIP bandje, wat inhield dat we gebruik mochten maken van de hospitality unit en de catering :-D

Het was heel koud en nat op zaterdag, dus het was heel fijn om daar tussen het kijken naar trainingen door daar op te kunnen warmen. Zit je daar tussen namen als Arie Vos en Werner Daemen! De catering was erg goed verzorgd, de hele dag door. Complimenten!

Ook hebben we tijdens dit weekend de tent van Nadieh (Schoots) een paar keer bezocht om te vragen hoe het ging, en we hebben natuurlijk haar zoveel mogelijk aangemoedigd vanaf de zijlijn! Ze rijdt daar maar wel mooi mee in de R6 Cup!


Vlak voor de lunch mochten we een rondje mee met de Medical Car, een BMW M3. Erg leuk, zeker voor mij omdat ik hier zelf nog nooit gereden heb. Brian heeft hier jaren geleden twee keer gereden en die wist nog behoorlijk goed hoe de baan liep!

's Middags kregen we een rondleiding door de pitbox, gaaf om te zien wat ze daar allemaal ter beschikking hebben. Voor ons werd er niet heel veel nieuws verteld, de meeste andere bezoekers reden zelf niet, dus voor hen was het zeker interessant.

De zondag is de dag van de wedstrijden, dus een stuk drukker qua publiek. Het weer was gelukkig iets beter dan gister, minder koud en een droge baan.

Bij de BMW stand werd me gevraagd of ik misschien interesse had in een ritje achterop de two-seater, ze hadden nog 1 plekje over die was vrijgekomen. Wat???
"Ja, tuurlijk, maar ik heb m'n pak niet meegenomen." Zonder pak ga ik de baan niet op...
"Geen probleem, we hebben wel textielen pakken, maar slechts 1 leren BMW overall."
"Welke maat?"
"Ja, ehh... erg klein, maat 50"
Laat dat nou precies het maat pak zijn waarin ik les geef bij de Race Academy :D

Ik zou achterop gaan bij Jürgen Fuchs. Geen idee wie dat was, maar hij was de snelste Fahrer van de twee die ze vandaag hadden zeiden ze. Ik was benieuwd, maar had geen hoge verwachtingen, ze zullen toch veel marge bouwen en niet echt hard rondgaan. Dacht ik...

We waren nog geen 100 meter de baan op en ik wist al hoe erg ik me hierin vergist had. Tering wat ging 'ie hard! Ik had hem voor vertrek wel verteld dat ik zelf ook reed, natuurlijk lang zo hard niet als hij, maar ik weet wel hoe het spelletje werkt. Dat bleek wel, want het tweede rondje ging 'ie nog harder! Echt een ontzettend gave ervaring. De enige keer dat ik de kilometerteller zag, was tijdens een wheelie. Hij gaf 180 aan en we waren nog aan het versnellen :-O Deze foto links is genomen 3 bochten nadat we begonnen, en net een andere two-seater hadden ingehaald.

https://vimeo.com/41920865

Ik begon het te voelen in m'n armen, mezelf opvangen met remmen, daarna vasthouden met accelereren, bijna elk recht stuk wheeliën, dit was voor mij zwaarder dan wanneer ik zelf gereden zou hebben, ook door het tempo natuurlijk, en hoe (beroerd) je zit op die duo zit. Na het 3e rondje was ik echt blij dat we de pitstraat inreden, m'n armen hadden het niet nog een ronde volgehouden.

Hij vroeg of ik misschien nog een sessie wilde doen, maar toen kwam BMW ertussen, daar was geen tijd meer voor. Het had me heel leuk geleken, maar m'n armen... :-S

In de hospitality unit hebben we hem nog even gesproken, vertelt 'ie doodleuk dat we een volgende sessie nog wel 10 seconden sneller hadden kunnen rijden, hij had nu nog rustig aan gedaan. :-O  De motor stond nu nog in regensetting voor een vorig evenement, veel te zacht voor droge omstandigheden dus. 10 seconden sneller, dan hadden we leuk mee kunnen rijden in sommige IDM klassen, met z'n tweeën :-O Hij is ex-WK coureur en nu testrijder voor BMW, dus hij kent dat ding door en door... "Schneller kann es immer!"

De rest van de middag heb ik met een enorme grijns rondgelopen en Brian wel 100x verteld en verveeld met hoe gaaf het was. Zo hard, zo plat door de bocht, jeetje wat laten we nog een hoop liggen. Dat wordt je sowieso wel duidelijk bij het IDM, wij zijn echt nergens vergeleken bij hun, maar goed, wij zijn dan ook maar amateurs he ;-)

's Middags hebben we nog de 2e race van de Superbikes gezien, die echt heel spannend was, met name Smrz (broer van) zorgde met z'n inhaalacties voor spannende momenten.

En toen zat het erop... weer naar huis. We hebben in ieder geval genoten dit weekend, BMW bedankt!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten