donderdag 19 april 2012

Rio de Janeiro

Een nieuwe bestemming! Niet alleen voor mij, maar voor het merendeel van de bemanning. Iedereen had er dan ook heel veel zin in.

De heenvlucht zat maar halfvol, maar ondanks de vele lege stoelen was het best nog druk! De 11 uur vliegen waren dan ook zo voorbij.

Ons hotel ligt aan het strand van Copacabana, een top locatie! We konden zo de straat oversteken naar het strand voor een eerste caipirinha. Bij 'Copacabana' moet ik meteen denken aan het nummer 'Astrud' van Basia (bij 1 minuut 25: "I know I'll find her in the sun, of Copacabana, meditating") ;-)

Bij een nieuwe bestemming moet er natuurlijk wel de toerist worden uitgehangen. Op naar Cristo Redentor, het beroemde Christus beeld op de Corcorvado berg. Oftewel: 'Ome Kor' zoals wij hem noemen. Geen idee wie ooit deze bijnaam heeft verzonnen!

Behalve de hoofdattractie, het beeld zelf, is het uitzicht over de stad prachtig hiervandaan!

Van collega's hadden we gehoord over een leuk restaurant om te lunchen. Dit lag in de wijk Santa Teresa, midden in de heuvels. Het was niet goedkoop (maar dat is niks op het moment daar), maar de setting was erg mooi!
Heel groen, en we zaten in een soort boomhut. Erg gaaf!

Door naar een andere must see: Pao de Acucar, Sugarloaf Mountain. Vanaf Cristo Redentor heb je een prachtig uitzicht op deze berg, en omgekeerd. Hij ziet eruit als een uitstekende pukkel vanuit de verte. Met twee kabelbanen kom je bovenaan.

's Avonds gingen we uit eten in de wijk Ipanema, niet ver bij Copacabana vandaan. Lekker vlees!!!! Volgens de kaart was het filet mignon, zo mals was het ook, maar dan in schnitzel formaat :-D De avond erna ben ik nog een keer terug geweest met een collega.

De tweede dag wilden we fietsen huren, alleen konden we die nergens vinden! Uiteindelijk zijn we maar met de metro op pad gegaan, en later nog met taxi's.

De laatste dag stond in het teken van relaxen. Lekker op het strand liggen ;-)

De terugvlucht was bommetje vol en ook erg druk tot de lichten uitgingen. Eén jongen had ergens in Brazilië iets opgelopen, z'n voet was zwaar opgezwollen en pijnlijk, echt sneu. De purser heeft voor hem een minicar op Schiphol geregeld om hem naar z'n volgende vlucht te brengen, want lopen ging erg moeizaam.

Ik tref het wel met de 777 hoor, leuke reizen en ook dit keer echt een hele leuke, gezellige bemanning, zowel aan boord als erbuiten!

Nu weer een aantal dagen vrij, waarin ik echt zin moet maken voor het (wederom) voorstrijken en sausen van de muren...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten