maandag 23 januari 2012

Nairobi

Vroeg op, in het donker rijd ik naar Schiphol om me aan te melden voor de vlucht naar Nairobi. We gaan erheen met een 747 all pax en dus hebben we een hele grote bemanning!
De vlucht zit niet helemaal vol doordat een aantal mensen hun doorverbinding niet hadden gehaald. Bij mij bestaat het merendeel van de passagiers uit Nederlanders, uitzonderlijk! Ze waren allemaal erg vriendelijk, en zeer te spreken over de service. Ook een Franse vrouw ontdooide uiteindelijk na een paar Franse woorden van mijn kant, en aan het eind zei ze zelfs: "vous êtes très symphatique"!

De geplande vluchtduur was 7 uur en 15 minuten, kort vergeleken bij de Singapore die ik hiervoor had. Ik zie de lichtjes van Nairobi dichterbij komen vanaf m´n crewseat, we zijn er bijna... plotseling voel ik dat er flink gas gegeven wordt, en we gaan weer omhoog! Een zogeheten ´go around´ oftewel een doorstart. Lang geleden dat ik dat heb meegemaakt.

Wat bleek: het vliegtuig wat voor ons landde had de afslag gemist en reed dus nog steeds op de landingsbaan, onze piloten besloten toen geen risico te nemen en de landing af te breken om het later opnieuw te proberen. Na een rondje van de zaak landden we alsnog op Nairobi :-)

In Nairobi  heb ik weinig bijzonders gedaan: uitgeslapen (want voor de terugvlucht voorslapen lukt me nooit), gesport, bij het zwembad gelegen en gegeten bij de Indiër in het hotel.

De terugvlucht zit wel vol. Bij mij zit een echtpaar die ook met ons naar Nairobi gevlogen waren. Ze hadden allebei al iets onder de leden voor ze vertrokken en dat was daar verergerd, toen hebben ze besloten eerder naar huis te gaan. Da's zuur zeg! Het was verder heel rustig omdat het een nachtvlucht was.

Vandaag is een leuke dag om thuis te komen, want vandaag zijn Brian en ik precies 8 jaar samen!

3 opmerkingen:

 1. Ik loop twee dagen achter, maar dan nu toch: proficiat met 8 jaar jullie :)
  Time flies... Kan me nog herinneren dat hij over je vertelde toen jullie nog maar net samen waren :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi! Ik loop 3 dagen achter...maar ook alsnog gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En ook hier nog een verlate GEFELICITEERD met (wow) 8 jaar!

  BeantwoordenVerwijderen