maandag 26 september 2011

Vlieg update

Zo, van alle soorten updates wat vandaag!

Ik vlieg nog steeds, dat is in die 3 weken offline zijn niet veranderd ;-) Ik heb beide recurrents net achter de rug, ik moet zeggen, het gaat me steeds makkelijker af en maak me er steeds minder druk om. Ik pak nog steeds m'n boek erbij, maar begin niet meer dagen van tevoren wat ik eerst wel deed. Op een gegeven moment weet je het wel, dat is echt zo!

Als je gedurende de rest van het jaar goed de bulletins bijhoudt die uitkomen, zit je ook niet met een bult nieuwe of veranderde stof die je ineens moet leren. Het valt me op dat collega's vaak tegen me zeggen dat ik zo goed op de hoogte ben van alles, terwijl ik niks meer doe dan nodig: het bulletin lezen zodra ik het in m'n postvak aantref en het nieuws op de interne site lezen.

Ik zit zolangzamerhand wel steeds serieuzer na te denken over de stap om door te gaan voor purser. Zeker nu alles weer stil ligt, zal het sowieso even duren voor ik aan de beurt ben om op cursus te gaan, en dan moet je eerst het hele sollicitatietraject nog doorlopen! Ik hoor nu van mensen die alle stappen doorlopen hebben, dat ze nog een paar 100 man voor zich hebben mochten er weer cursussen starten. Oftewel je bent zo weer een paar jaar verder! Ik zie alleen enorm op tegen dat hele traject...

Een andere verandering die wel binnenkort gaat gebeuren, is een typewisseling. Na 4,5 jaar MD11 ga ik deze inleveren voor de 777. Een nieuw toestel voor mij, met veel nieuwe bestemmingen, ik heb er heel veel zin in. Een ander voordeel is dat dit toestel net als de 747 een OCR heeft, oftewel echte bedjes waarop we af kunnen i.p.v. een zogeheten 'high comfort' (kramp in je nek) seat. Nee, die high comfort seat ga ik niet missen ;-)

Tot mijn cursus vlieg ik echt heel veel MD11, op het moment vlieg ik maar heel weinig Europa, niet verkeerd dus!

Ik ga maar eens proberen te slapen, in Mexico is het nog niet zo laat (19:20), maar in Nederland is het nu al 2:20, gaaaaaap...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten