vrijdag 9 augustus 2013

Taipei

De laatste vlucht voor m'n zomervakantie, een nieuwe bestemming voor mij. Zou ik Taipei leuk vinden? Ik had er goede verhalen over gehoord...

We hadden twee ontzettend leuke pursers. Eén van de pursers was al helemaal los in het gebruiken van de Ipad aan boord (alle leidinggevenden krijgen er één van de baas), heel mooi om te zien wat allemaal mee kan! Echt heel handig.

Na aankomst op het gemakje gedouched en naar een bar in de buurt gelopen. Al gauw waren we met een klein groepje, gezellig! Onze magen begonnen te rommelen, dus liepen we naar 'de bakplaat'. Dit is iets anders dan 'de bakplaat' in Japan. Je krijgt standaard een kommetje rijst, taugé en kool voor je neus, de rest (vlees, vis, andere groenten) kan je erbij bestellen. Super lekker! En het kost geen drol, voor 5 euro ben je klaar.

 

De volgende dag waren we vrij, tijd om op pad te gaan. Eerst gingen we naar een tempel, Longshan Temple. Erg mooi! Hier hebben we wierook gebrand en een rondje gelopen. Do as the locals do ;-)
 
Next stop: het Barbie Café. Alle Barbie fans kunnen hier hun hart ophalen. Alles is in Barbie stijl. De stoelen, de muren, alles! Ook de gerechten worden in stijl opgediend.


 
's Avonds gaan we wat eten bij een buffet achtige tent, wij noemen 'm 'Snackbar 't Hoekie', omdat het op de hoek zit :-P In 2 uur tijd mag je alles eten en drinken wat je wilt. Je krijgt een soort soeppot om je groenten in te koken, en een bbq rooster om te grillen. Daarnaast nog allerlei soorten groenten, vlees, vis, sauzen, en... een Haagen Dasz buffet! Jum! En dat voor 15 euro...


 
Met de metro gingen we naar de Shilin Night Market. Onderweg werden we begroet door een groep meisjes, op het hysterische af! Ze vonden het zo leuk om met ons te praten, op de foto, etc, echt grappig. Sowieso heb je erg makkelijk aanspraak hier valt me op.
 
 

 Shilin Night Market is erg leuk om rond te lopen, nog niet toeristisch, overal staan prijzen bij vermeld, en je kan rustig rondkijken. Wat we veel tegenkwamen, waren standjes waar je als spelletje kon vissen voor prijzen. Heel veel mensen waren hier druk mee!De food court onder de night market, ook hier zijn diverse bakplaten aanwezig, mmm! 

 
Vanuit Taipei moest er ook nog een dag gewerkt worden: Manilla op en neer. Een kort vluchtje (1 uur 40 minuten), maar je bent er toch lang mee bezig met zo'n groot toestel. Zowel in Taipei als in Manilla wordt het toestel schoongemaakt en gecatered.
 
Onze laatste vrije dag gaan we naar hot springs elders in de stad. Lang leve de metro! In dat deel zijn heel veel hotels die privé hot springs aanbieden, maar er zijn ook openbare hotsprings, en die zijn een stuk goedkoper (1,20 euro entree!). Daar kan je je geen buil aan vallen... en het was nog hartstikke leuk ook! Al werden we wel veel bekeken als één van de weinige westerlingen. Veel Aziatische vrouwen dragen badpakken, geen bikini's.
 
's Avonds nog even terug naar de Shilin Night Market, daarna even opfrissen en omkleden in het hotel, eens kijken wat het nachtleven van Taipei te bieden heeft. Dat is het leuke van Nederlandse tijd aanhouden, je bent dan nog hartstikke fit. We zijn in 2 clubs geweest.
 
Terug in het hotel hadden we weer trek gekregen, en hier blijkt Mc Donalds ook aan bezorgen te doen! Kunnen ze dat hier ook niet invoeren? :-D
 
De terugvlucht duurde 12,5 uur, een hele zit, maar heey, daarna had ik vakantie! We gaan niet weg, we willen nog verder in huis, en daarnaast nog wat sociale afspraakjes met vrienden. Relax mode on!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten