donderdag 6 juni 2013

Tokyo

Zoals wellicht uit mijn rooster valt op te maken, vlieg ik graag naar Japan. Fijne passagiers ondanks de taalbarriere, en uiteraard hebben we ook Japanse collega's aan boord die ons meer dan eens behulpzaam zijn hierin. De paar woorden Japans die ik inmiddels beheers, doen wonderen :-P

Als er tijd is, ga ik graag de stad in, en dat kon dit keer. Met nog vier andere collega's stapten we de bus in, op naar Tokyo station. Vandaar uit kun je verder met de metro. We begonnen in Shibuya, en na een poosje splitste ik me af, want ik wilde nog door naar Harajuku, een andere wijk. Op zoek naar een leuk gyoza tentje waar ik over gelezen had.

Ik liep er eerst twee keer langs, want het was bijna niet te herkennen voor mij. Niks stond in het engels aangegeven. Op de gok ben ik naar binnen gelopen, aan de hand van beschrijvingen op Tripadvisor moest dit het haast zijn. En dat bleek zo te zijn. En gelukkig, ze hadden een Engels menu!

Ik ben helemaal niet zo van de Japanse keuken (vis is niet mijn ding), maar gyoza kan ik wel waarderen, je kunt het zien als een Japanse versie van een loempia. Voor 290 yen (3 US dollar) had ik een versie portie voor m'n neus, echt ontzettend lekker.

Hier kom ik graag nog eens terug...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten