woensdag 3 oktober 2012

Singapore

Met een volle 777-300 gingen we op weg naar Singapore, vliegtijd: bijna 12 uur. Best een eind, maar goed te doen, ondanks dat het een nachtvlucht is. Omdat het toestel vol zit, hebben we het best druk, de passagiers lusten wel een borrel (of twee) ;-)

Ik had teveel avondeten gemaakt en twee wraps meengenomen voor aan boord, mmm! Als het even kan, neem ik altijd zelf eten mee voor aan boord. Er is wel voor ons gecatered, maar meestal is er dan weinig keus (lees: vis, vis of vis, oja, soms lam ofzo), dus dan vind ik het fijn om zelf iets bij me te hebben. M'n wraps trokken aardig wat jaloerse blikken ;-)

We mogen zelf ook nog een paar uurtjes af. Ondanks dat het midden in de nacht is, slaap ik niet :-( Het aantal keren dat ik in slaap val in onze crew rest, kan ik op één hand tellen denk ik...

Ik wil net als de vorige keren Nederlandse tijd aanhouden, dus lokaal heel laat naar bed en laat er weer uit. Oftewel: doortrekken, saté eten op La Pau Sat en daarna stappen :-)
Met een groep van 6 man gingen we op pad.

Na de saté zijn we naar de skybar (wat is dat toch de laatste tijd met al die skybars??) Altitude gegaan. Met de lift naar de 64e verdieping en dan naar het dak. Wauw, wat een mooi uitzicht! Je kon helemaal rond lopen en alle kanten op de stad overzien. Heb met m'n telefoon geprobeerd (panorama) foto's te maken, zo goed als het ging.


 
 
 
We zijn geëindigd in Insomnia, voor mij nu de 3e keer daar, en het was weer leuk!
 
De 2e dag heb ik lekker uitgeslapen en er een film marathon avondje van gemaakt. Ik heb maar liefst 3 films gezien: Resident Evil: Retribution, Premium Rush en Assasins. Resident Evil was vermakelijk, veel actie, maar weinig verhaal, maar goed, dat hoeft ook niet bij elke film natuurlijk. Premium Rush vond ik erg leuk! Assasins was een vergissing.
:-P Ik heb 'm verward met The Expendables 3, dacht naar allerlei actiehelden te gaan kijken, was het een Chinese film met Chow Yun Fat in de hoofdrol, jullie misschien wel bekend uit Pirates of the Caribbean: at world's end.
 
De laatste middag nog even naar de mall gelopen om wat eten te halen, verder weinig gedaan, chillen voor de terugvlucht.
 
De vliegtijd viel mee: 12 uur en 15 minuten, met een 777-200, het kleinere zusje van de 300. We hadden ongeveer 50 open stoelen, dus dat was wel relaxed, heeft iedereen net iets meer ruimte. Ook nu mochten we af, en ik heb zelfs geslapen!! Deze vlucht komt in m'n top 5 van OCR (crew rest) rusten. Jeetje, wat scheelt dat toch een boel, wel/niet slapen... kon ik dat elke keer maar!
 
Na de vlucht bleek dat Annemieke onderweg was naar Schiphol voor een Delhi. Kon ze mooi mijn goede plekje op P40 overnemen :-) Even kort bijgekletst en daarna naar huis... een week vrij maar liefst :-) Tot nu toe staan op de planning: een afspraak bij de kapper, housewarming (niet van ons lol), klussen/schilderen en natuurlijk de laatste ZAC race van dit seizoen! Het tijdschema vind je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten