woensdag 26 september 2012

New York

De 3e keer dit jaar alweer, en ik had deze keer echt een luxe reis, geen 24 maar een 72 uurs stop! 3 hele dagen daar. Nu komt het wel eens voor dat als je daar bent, je al eerder wordt opgeroepen voor een terugvlucht, verkapt reserve zitten eigenlijk, je moet dan voor 07:00 een fax onder je kamerdeur krijgen. Ik had geluk en ben niet opgeroepen!

De heenvlucht was met een 777-300 en zat hartstikke vol. Met 7,5 uur vliegen hadden we het best druk deze vlucht.

Na de vlucht ging ik eerst snel naar de Target met de metro, mocht ik worden opgeroepen, dan had ik in ieder geval de nodige drug store supplies al in huis ;-) Daarna ben ik naar een rooftop bar gegaan, 230 Fifth genaamd. Mijn collega's zaten daar al een poos, dus die wilden helaas vrij snel alweer naar het hotel, terwijl ik net een drankje had (duurde vrij lang doordat het heel druk was).

Die rooftop bar is echt een aanrader! Het hele jaar door open, met heaters en badjassen voor als je het koud hebt. Super hip!

De volgende dag ging ik met collega Patty naar een outlet mall in New Jersey, Jersey Gardens. Half uurtje met de bus en we waren er. Het is lang geleden dat ik zo schandalig veel geshopt heb. Voor mezelf goed geslaagd bij de Victoria's Secret outlet, Old Navy, Aeropostale en Bath & Bodyworks, en voor Brian heb ik nog 2 paar Puma's kunnen scoren voor, jawel, 97 dollar! Kreeg bijna 50% korting :-D Moest echt passen en meten om m'n koffer dicht te krijgen :-S

De dag daarna niet nog meer shoppen, maar sightsee├źn, Brooklyn stond op het programma. Met de metro op pad, en heb daar op m'n gemak door de wijken DUMBO (Down Under the Manhattan Bridge Overpass, heeft dus niks met dat olifantje te maken) en Brooklyn Heights gelopen. Heel andere sfeer en omgeving dan Manhattan, veel relaxter, deed me een beetje aan San Franciso denken.

Er waren ook allerlei buitenactiviteiten aan de gang, marktjes, en er vlogen 5 vliegtuigjes over die een patroon achterlieten in de lucht. Kunnen jullie het lezen?Langs het water had je vanaf de Brooklyn kant ook een heel mooi uitzicht op de Manhattan skyline, de Freedom Tower was ook goed te zien!

's Avonds wilde ik naar de skybar van The Standard hotel in de Meatpacking District. Mijn Chelsea Market tourguide van de vorige keer had deze skybar aanbevolen. Drankjes waren niet goedkoop, maar het uitzicht zou super moeten zijn. En hij had gelijk! Ben er tot zonsondergang gebleven, wat een fantastisch uitzicht! Echt super gaaf om daar een paar uur te zitten!

Filmpje van het uitzicht overdag

Filmpje van het uitzicht met schemer

Filmpje van het uitzicht in het donker

Op de terugweg naar het hotel kwam ik in Penn Station een bandje tegen die covers van The Beatles speelden. Meestal loop ik door, maar dit was wel erg leuk! Ga maar weer eens wat nummers van ze opsnorren thuis :-)

The Meetles met "Ticket to ride"

The Meetles met "Love me do'

De laatste ochtend heb ik een rondje gelopen door de Lower East Side. Ik had gehoopt dat hier de Joodse wijk zou zijn, maar die heb ik niet kunnen vinden. Volgende keer dan maar!De terugvlucht was met een 777-200 en nagenoeg vol. Maar 6 uur en een kwartier vliegen, maar omdat het een nachtvlucht was, was het na de service best rustig op wat belletjes na.

Echt een krent uit de pap, deze reis!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten