zondag 1 juli 2012

Keuken perikelen

Weer een aantal dagen verder! Ik ben veel weg geweest (Europa vluchten), in m'n vrije dagen heb ik Brian waar mogelijk geholpen met de voorbereidingen voor de nieuwe keuken. Morgen komt de stukadoor langs en voor die tijd moest de oude keuken eruit, moesten we (Brian) leidingen verplaatsen en nieuw aangeleggen, de tegel vloer eruit inclusief lijmresten, verlaagd plafond afmaken, muren en plafond voorstrijken, enzovoort.

De oude keuken hadden we voor 250 euro op Marktplaats gezet, en al vrij snel reageerde een man die 'm wilde hebben. Aanbetaling van 50 euro gedaan en eergister kwam hij langs met 2 vrienden om de keuken af te breken. Na het afbreken wilde ze 'm meteen meenemen naar Marokko, daar wilden ze 'm weer opbouwen.

Echter, halverwege het afbreken kwam de man tot de conclusie dat hij zelf die keuken nooit meer in elkaar kon zetten, dit was toch ingewikkelder dan de Ikea keuken die hij ooit in elkaar had gezet. Vervolgens kwam hij met steeds meer 'bezwaren'. Zo was de keuken erg vies (achter de kastjes, waar je na het plaatsen niet meer bij kan), en hij was erg gecharmeerd van de tegelvloer op de foto, die er nu al uit lag. Wat denkt 'ie nou, dat 'ie die tegelvloer erbij zou krijgen?? En dan nog heel eruit bikken ofzo????

Om een lang verhaal kort te maken, halverwege het afbreken wilde hij de keuken niet meer!!! Z'n 2 vrienden snapten het niet, vonden het lullig. Brian zwaar pissig natuurlijk, want zo half uit elkaar kan je 'm ook niet meer verkopen aan iemand anders, oftewel wij blijven er mooi mee zitten :-( Ze hebben nog wel hun excuses aangeboden, maar daar heb je vrij weinig aan... knap lullig dit.

Gelukkig belde er nog een vrouw die ook interesse had, tijdens dit afbreekdrama. Zij hoorde die mensen praten op de achtergrond en het verhaal dat die man die keuken niet meer wilde. Ze is dezelfde avond nog komen kijken, en gisteravond en morgen haalt ze alles op :-) Ze mocht het voor niks hebben, we geven het liever gratis aan haar mee dan aan zo'n kerel...

Zo staat 'de keuken' er nu bij... klaar voor de stukadoor!


2 opmerkingen:

  1. Ongelofelijk dat jullie dit allemaal zelf kunnen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een verhaal...wij hadden kijkers voor onze oude keuken (die was blauw), komen ze binnen: O, hij is blauw! Ja duh! Dat stond er toch bij en er waren foto's???? Maar goed, wij hebben alles netjes afgevoerd in een container...
    Groetjes Elmi

    BeantwoordenVerwijderen