zaterdag 9 juni 2012

New York

De eerste vlucht na m'n vakantie was een 48-uurs stop in New York. Not bad! Ik had van tevoren al een tourtje geboekt, de Chelsea Market/Meatpacking District Food Tour. Eén andere collega had dezelfde stop als ik, de rest ging al na 24 uur weer naar Amsterdam.

De tour door Chelsea Market was ontzettend leuk, zeker een aanrader. Sowieso is Chelsea Market geweldig. Ze hebben er heel veel verschillende zaken met lekker eten, snacks, sapjes, verse salades, echt van alles.

Tijdens de tour hebben we verschillende dingen geproeft: van cupcakes tot beef pie. En alles was me toch lekker!


De tour ging verder over de zogeheten High Line. Dit was vroeger een spoorlijn die gebruikt werd om goederen te vervoeren. Om het gevaar voor voetgangers en paarden te verminderen, hebben ze die lijn verhoogd en reed die boven de straat.

Nu is dit omgebouwd naar een park, mooi initiatief!

De tour eindigde in het vlakbij gelegen Meatpacking District. Vroeger een criminele buurt,  nu een wijk in opkomst met een hoop hippe restaurants en nachtclubs.

's Avonds hebben we met z'n vieren ook in deze wijk gegeten, bij Spice Market. Heel hip, lekker eten. Niet heel goedkoop moet ik er wel bij zeggen!

De volgende ochtend ging ik weer op pad, naar het 9/11 Memorial. Indrukwekkend en erg mooi om te zien. Al die namen langs de twee 'pools' waar vroeger de Twin Towers stonden...


Er wordt al druk gewerkt aan de nieuwe 'WTC' gebouwen, om het memorial heen. Helaas was het museum (nog) dicht, iets voor een volgende keer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten